Saffranskaka + Kladdkaka
Kladdkakan gjorde av eget recept däremot använde jag mig av Leila Lindholms recept för att göra saffranskakan och den blev supergod!
Här har ni receptet:
Saffranskaka:
klicka här ---> http://www.recepten.se/recept/saffranskaka.html
Den enda skillnaden är att jag använde lite mer saffran. i receptet stod det 0,5 gr, men jag använde det dubbla alltså 1 gr saffran och det blev riktigt gott eftersom den blev mycket mer smakrik.
Min smett fick en fin gul färg
Voilà resultatet! :)
Kladdkaka:
Du behöver:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg + socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna.
obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill att det ska vara
- Låt svalna en stund
Man kan garnera den med lite bär & jordgubbar, grädde eller vaniljglass eller om du inte har det så strö över lite florsocker. ( Dock tog jag bilden innan jag hann strö florsocker)
( Ugnen ska vara på 175 grader )